ZELENINA Z KAŠMÍRU

50 g přepuštěného másla ghí rozehřejeme a osmahneme na něm 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 200 g jemně nastrouhaných brambor a lžíci čerstvého strouhaného zázvorového kořene. Přidáme 470 ml vody a uvaříme doměkka. Okořeníme 1 lžičkou mletého kardamonu, 1 lžičkou mletého koriandru, ½ lžičkou mleté skořice, ½ lžičkou mletého fenyklu, na špičku nože mletého hřebíčku, bílým pepřem podle chuti a osolíme. Nakrájíme 250 g karotky a dvě středně velké cukety na kostičky a přidáme je k základu. Dusíme al dente. Hotový pokrm dochutíme 100 ml zakysané smetany a pokrájeným čerstvým koriandrem nebo libečkem. Podáváme s rýží basmati podušenou s trochou kurkumy.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat