TARATOR

Tuhle osvěžující bulharskou studenou polévku jistě všichni znáte, u nás doma se dělává od mého dětství a v horkém létě neznám nic lepšího k obědu. Moje maminka dostala recept od domorodého Bulhara, když jsme tam byli před 40 lety na dovolené 
Na osobu budeme počítat s jednou menší okurkou.
Okurku nakrájíme na kostičky (když má tuhou slupku, oloupeme ji), dáme do mísy, osolíme, přidáme utřený česnek (já dávám 1 – 2 stroužky, ale Bulhaři dávají celou paličku!), sekaný čerstvý kopr a podmáslí, jogurt nebo kysanou smetanu, podle preferencí. Když dáme tekuté složky více, bude to spíš polévka, když méně, bude to spíš salát. Dáme dobře vychladit a podáváme s čerstvým pečivem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat