ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY

Po osvědčeném tvarohovém a bramborovém těstě na sladké knedle jsem zkusila tenhle starodávný od Anuše Kejřové. Těsto je tužší, výborně se s ním pracuje a na chuť je neutrální, záleží na dochucení a na ovoci.
V míse utřeme do hladka lžíci másla, dvě lžíce tvarohu, půl lžičky soli a 1 vajíčko. Postupně zapracováváme 250 ml mléka a 500 g polohrubé mouky. Dobře zpracujeme hladké těsto (pokud je řidší, přidáme trochu mouky) a necháme na pomoučeném vále 30 minut přikryté utěrkou odpočívat.
Těsto rozválíme na hada, nakrájíme na 15 kousků, v dlani rozplácneme a naplníme vypeckovanou švestkou (velké přepůlíme). Dobře zabalíme a vaříme v mírně slané vodě asi 10 minut. Na talíři poléváme máslem, sypeme skořicí, cukrem a tvarohem, prostě jak jsme zvyklí.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat