VEGANSKÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Lahodný koláč nejen pro vegany 
V misce smícháme 50 g žitné mouky a 50 g hladké bílé mouky. V 50 ml vlažné vody rozpustíme dvě lžíce třtinového cukru a 7 g čerstvých kvasnic, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje a nalijeme do mouky. Rukou zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou v teple půl hodiny vykynout. 200 g přírodního tofu rozmixujeme dohladka se sáčkem vanilkového cukru, lžící citrónové šťávy a 100 ml sojového mléka. Vykynuté těsto rozválíme do vymaštěné koláčové formy, potřeme krémem z tofu, poklademe hustě švestkami a posypeme semínky: 2 lžíce bílého máku, 1 lžíci sezamového a 1 lžíci lněného semínka rozemeleme (já používám mlýnek na kávu) a smícháme se lžící oleje a dvěma lžícemi třtinového cukru. Pečeme na 180 stupňů 40 minut.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat