DOMÁCÍ POLÉVKOVÉ KOŘENÍ

Očistíme a nadrobno rozmixujeme 3 kg různé zeleniny, nezapomeneme na cibuli v dostatečném množství a také na česnek, potom něco aromatického – celer a petržel, pro barvu mrkev a doplníme kapustou, kedlubnou, pastinákem a podobně. Je dobré, když máme i něco zeleného – petrželovou a celerovou nať, libeček. Nadrcenou zeleninu usušíme, zůstane nám z ní zhruba desetina váhy – tzn. asi 300 g. Zeleninu smícháme se 100 g mořské soli. Můžeme přidat trochu lahůdkového sušeného droždí (koupíte ho v každé prodejně zdravé výživy), sušenou dobromysl nebo drcené libečkové semeno. Uchováme v chladu a temnu.
Tohle polévkové koření vám provoní celý dům.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Evi, ako ususite taku velku hmotu zeleniny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pletivových sítech nad kamny v jedné vrstvě. Jednou jsme tam toho dali příliš a do rána zelenina zkvasila :)

      Vymazat