BRAMBOROVÉ NOČKY ZAPEČENÉ SE ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU

Snadné a dobré. Tohle množství je asi pro 8 lidí.
Uvaříme asi kilo a půl brambor ve slupce, necháme je vychladnout a najemno nastrouháme. Přidáme 1 vejce, lžičku bylinkové soli a přibližně 450 g hrubé mouky. Zpracujeme tvárné těsto, vyválíme tenkého hada, nakrájíme drobné kousky (nočky) a zavařujeme je ihned do vroucí slané vody, necháme povařit asi tři minuty od vyplavání a scedíme. Vaříme raději nadvakrát, aby se nám v hrnci neslepily. Omáčku připravíme následovně: necháme rozmrznout 400 g špenátu a rozmixujeme ho se 400 ml smetany ke šlehání, 5 stroužky česneku, bylinkovou solí a 200 g čerstvého sýra typu ricotta. Omáčku promícháme s uvařenými nočky a vložíme je do vymaštěného pekáčku. Pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny. Podáváme se salátem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat