PEČENÉ BRAMBORY S PÓRKEM

Jednoduché a velmi chutné jídlo.
1 kg nových očištěných brambor nakrájíme na tenké plátky, 2 pórky pokrájíme na kolečka. Oboje dáme do velké mísy, přidáme lžíci kmínu, lžičku tlučené černé himálajské soli a 4 lžíce oleje. Dobře promícháme a přesypeme do vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy. Zalijeme 250 ml ovesné smetany, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme asi půl hodiny. Pokličku sejmeme a dopečeme ještě půl hodiny dokřupava.


více bramborových jídel ZDE

2 komentáře:

  1. Jsem ráda, že jsem našla tento blog, protože chutných bezmasých receptů není nikdy dost. Tyhle zapečené brambory s pórkem vyzkouším co nejdřív. Díky. Lea

    OdpovědětVymazat
  2. Varili jsme dnes k obedu - vynikajici! Dekujeme za inspiraci, vase recepty jsou presne to, co jsem hledala. Diky Lucie

    OdpovědětVymazat