ČEVAPČIČI ZE SÓJI A ČERVENÉ RÝŽE

Podle Romana Uhrina.
200 g sojových bobů namočíme na 14 hodin do studené vody, vodu vyměníme a vaříme 1,5 hodiny doměkka. Slijeme, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme s pěti lžícemi olivového oleje.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 200 g propláchnuté červené rýže, osolíme a zalijeme 450 ml horké vody. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut, dokud se voda neodpaří. Necháme vychladnout, přidáme do mixéru k sojovým bobům a společně ještě rozmixujeme. Přendáme do mísy a vmícháme 40 g pomletých lněných semínek, nakrájenou cibuli, 4 utřené stroužky česneku, 100 g najemno nastrouhaného uzeného tofu, lžičku červené papriky, lžíci dobromysli (nebo lžičku majoránky), lžička drceného kmínu a sůl. Rukou dobře prohněteme, tvoříme šištičky, které obalujeme ve strouhance a klademe na vymaštěný plech. Pečeme na 230 stupňů půl hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a tradičně s hořčicí a cibulí nebo s čerstvou zeleninou nebo zeleninovou čalamádou.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Musela jsem použít bílou rýži (červenou si ale pořídím) a výsledek je dokonalý :-)

    OdpovědětVymazat