GRANOLA

Proč si nevyrobit granolu doma? 
Nejdřív si připravíme čerstvou mrkvovo-jablečnou šťávu. Co nespotřebujeme do granoly, rádi vypijeme. 
Ve velké míse smícháme 300 g ovesných vloček, 100 g hrozinek, 100 g pokrájených sušených meruněk, 100 g nahrubo posekaných kešu ořechů, 50 g celých lískových oříšků, 50 g dýňových semínek, 50 g slunečnicových semínek, 40 g strouhaného kokosu a 40 g namletého sezamu. Můžeme samozřejmě použít i jiné oříšky, semínka nebo sušené ovoce. Směs v míse zalijeme 200 ml mrkvovo-jablečné šťávy, přidáme dvě až tři vrchovaté lžíce medu a tři lžíce cedrového oleje (nebo sezamového oleje). Řádně rukou prohněteme, aby se všechny složky dobře propojily. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 130 stupňů) asi dvě hodiny. Občas zamícháme. Směs musí být zlatohnědá, křupavá a suchá, pak ji můžeme i skladovat po delší dobu v chladu, suchu a temnu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat