KOLÁČ SE ZELÍM A OŘECHY

Vynikající podzimní slaný koláč, z tohoto množství upečete dva koláče.
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce panenského slunečnicového oleje a zlehka na něm osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme 1 kg na nudličky nakrájeného bílého zelí, 1 sklenici sterilovaných rajčat (nebo 4 čerstvá rajčata, oloupaná a nakrájená), tři lžíce naložených semen lichořeřišnice(nebo kaparů) a 100 g vlašských ořechů. Osolíme, okořeníme tymiánem, oreganem a rozmarýnem. Přikryjeme poklicí a dusíme půl hodiny. Zalijeme 500 ml ovesného mléka, přivedeme k varu a vsypeme 100 g instantních rýžových vloček. Dobře promícháme, přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
Mezitím připravíme těsto: Promícháme 200 g hladké bílé mouky, 140 g celozrnné špaldové mouky, lžičku soli, lžičku cukru a dvě lžičky instantního droždí. Vlijeme tři lžíce olivového oleje a 225 ml teplé vody. Dobře na vále zpracujeme, až se těsto nelepí a je pružné a hladké. Přemístíme je do mísy, potřeme olejem, zakryjeme a dáme na 30 minut do tepla kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme do jedné vymaštěné koláčové formy s průměrem 20 cm. Necháme zvýšené okraje, propícháme vidličkou a navrstvíme zelnou náplň. Posypeme upraženými lněnými a sezamovými semínky se solí (gomasio) a pečeme při 200 stupních 50 minut.



více TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat