MRKVOVÁ OMÁČKA

Ve dnech, jako je tenhle, vlhkých a studených, mám pořád chuť na ostrá indická jídla, no, tak je vařím 

Na třech lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a na jemno nakrájený pěkný kousek čerstvého zázvoru, velký asi jako palec. Přidáme 400 g mrkve nastrouhané na nudličky, lžíci třtinového cukru, lžičku ostrého karí, půl lžičky čerstvě mletého pepře, lžičku drceného římského kmínu a lžičku drceného koriandru. Chvíli společně mícháme, a jakmile se mrkev začne připalovat, zalijeme ji 250 ml horkého vývaru, osolíme, zaklopíme a půl hodiny dusíme. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, vmícháme šťávu z jednoho velkého pomeranče, prohřejeme a podáváme s jasmínovou rýží (rýži nešidíme, vaříme jen tu nejlepší). Dobrota!


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat