RIZOTO S CUKETOU

450 g jasmínové rýže propláchneme v cedníku horkou vodou, necháme okapat a vložíme ji do nízkého kastrólu, kde jsme nejdříve nechali zesklovatět cibuli na oleji. Chvíli společně mícháme, osolíme lžičkou soli a jakmile se rýže začne připalovat, zalijeme ji 800 ml horké vody. Zamícháme a přidáme jednu menší cuketu nahrubo nastrouhanou, nemícháme, přiklopíme, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a dusíme asi 20 minut.
Mezitím rozpálíme v pánvi wok čtyři lžíce oleje, osmahneme na tenké plátky nakrájený lilek, po chvíli přidáme 200 g lahůdkového tofu, opět chvíli smažíme za stálého míchání a nakonec přidáme lžíci sojové omáčky a 200 g zeleného hrášku. Přiklopíme, vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít. Smícháme s rýží a podáváme.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat