ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S KVĚTÁKEM A MRKVIČKAMI

Na dvou lžících panenského olivového oleje necháme změknout pokrájenou červenou cibuli, přidáme jednu hlávku květáku rozebranou na malé růžičky a 500 g malých mrkviček. Osolíme, okořeníme dobromyslí, podlijeme 100 ml ovesného mléka a 5 minut dusíme pod pokličkou.
Přivedeme k varu 700 ml ovesného mléka, vsypeme 140 g rýžových vloček a ochutíme lžičkou česnekové pasty a lžící sojové omáčky. Necháme přejít varem a vmícháme k zelenině. Uvaříme 400 g semolinových těstovin, promícháme je se zeleninou v omáčce a navrstvíme do zapékací mísy. Posypeme slunečnicovými semínky a 20 minut zapékáme při 200 stupních. Vyznění jídla je poněkud nasládlé, je proto dobré podávat je s nějakou kyselou omáčkou, třeba rajčatovou, nebo zeleninovým salátem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat