PAPRIKOVÁ OMÁČKA

Výtečná krémová omáčka k těstovinám nebo k rýži.
150 g kešu oříšků zalijeme 250 ml studené vody a necháme do rána nabobtnat, nalijeme do mixéru, přidáme půl lžičky soli a dvě lžíce lahůdkového droždí. Rozmixujeme na hladkou hustou omáčku a dáme stranou.
Půl paličky česneku položíme na čtverec pevného alobalu, pokapeme olivovým olejem, osolíme, pevně zabalíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů půl hodiny. Necháme vychladnout a oloupeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 stupňů a vložíme do ní jednu velkou červenou papriku, pečeme půl hodiny, dokud slupka nezčerná a paprika nezměkne. Necháme zchladnout a černou slupku oloupeme.
Česnek a papriku vložíme do mixéru k omáčce z kešu, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme 50 ml olivového oleje. Společně rozmixujeme dohladka a poté v rendlíčku ohřejeme. Poléváme těstoviny nebo rýži. Vynikající!



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat