PIŠKOTOVÝ DORTÍK S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

Jemný a lahodný dezert.
Čtyři bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vešleháme po jednom 4 žloutky, 3 lžičky cukru a nakonec tři polévkové lžíce polohrubé mouky. Těsto rozprostřeme do malého pekáčku (30/20 cm) vyloženého pečicím papírem a pečeme při 150 stupních asi 20 – 25 minut. Necháme vychladnout, rozkrojíme na dvě poloviny, potřeme dobrou domácí marmeládou, spojíme a nakrájíme na kostičky.
Jednu tyčinku agaru (3,75 g) namočíme na hodinu do 500 ml rostlinného mléka (já používám ovesné), přidáme půl lžičky mleté vanilky, lžíci třtinového cukru a vaříme, dokud se agar zcela nerozpustí. Vmícháme 100 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády, rozšleháme dohladka a čtvrtinu tohoto krému nalijeme na dno hluboké misky. Na něj narovnáme třetinu piškotových kostek a vrstvíme dále stejným způsobem. Navrch přijde čokoládový krém. Necháme ztuhnout v chladu a vyklopíme.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat