POHANKA S CIBULÍ

Já jsem si moc pochutnala, doporučuji.
Přivedeme k varu 380 ml osolené vody, vhodíme 200 g propláchnuté pohanky, zamícháme a vaříme deset minut bez míchání. Vypneme plotýnku a necháme dojít. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a zvolna na něm osmahneme čtyři velké pokrájené cibule, ne do hněda. Vmícháme k pohance spolu s miskou bylinek (pažitka, petrželka, popenec, bršlice, řebříček, mladé lístky kostivalu, řeřišnice apod.). Do misky rozdrobíme 200 g přírodního tofu, přidáme šťávu z půlky citrónu a sůl promícháme a touto směsí sypeme pohanku na talíři. Podáváme s kvašenou zeleninou.

více ZDE

3 komentáře:

  1. Pohanku tak dlouho nevařím. Krátce před varem vody vhodím propláchnutou pohanku, přivedu k varu a jakmile začne bublat vypnu. Přiklopím a nechám min. 30 min. dojít. Myslím, že delším varem se ztratí cenné živiny.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem dokonce přčestala vařit úplně, na 2 hodiny namočím a potom už je většinou dobrá...pak smažíme nebo zapékám

    OdpovědětVymazat