POLÉVKA Z PATIZONU

Na třech lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule, přidáme 1 kg na kostky nakrájené cukety, 500 g patizonu, okořeníme oreganem a 10 – 15 minut restujeme. Vsypeme velkou hrst červené čočky (asi 100 g), zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Ochutíme lžící lahůdkového droždí, čerstvě mletým pepřem, osolíme. Rozmixujeme dohladka, zalijeme 200 ml ovesné smetany a prohřejeme.


více ZDE

3 komentáře:

  1. Paní Evo, další lákavá polévka. Všechny, které jsem zatím podle vašich receptů uvařila nám doma velmi chutnaly. Jakmile seženu patizon dojde i na tuto. Díky za každodenní tipy na vaření :o).
    Přeji krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za výborný recept. Už jsem jí vařila několikrát a vždycky sklidila úspěch. Akorát tam nepřidávám smetanu, přijde mi dost krémová i bez ní.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, tak jsem dnes taky uvařila, je luxusní.

    OdpovědětVymazat