KOŠÍČKY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

Recept je inspirován kuchařskou knihou od Ruedigera Dahlkeho.
V míse promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 150 g mletých mandlí, 40 g rapadury (nebo cukru), 20 g kakaa a 2 lžičky kypřicího prášku. Přidáme dvě lžíce oleje a 120 ml červeného vína a zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odležet v chladu. Poté jej rozdělíme na 12 stejných dílů a vtlačíme jako košíčky do vymaštěných muffinových formiček.
Přivedeme k varu 250 ml rostlinného mléka (použila jsem sojové) se dvěma lžícemi kukuřičného (nebo bramborového) škrobu a 150 g rozehřáté bezmléčné čokolády. Kdo má rád sladší, může přisladit třeba špaldovým nebo javorovým sirupem. Povaříme do zhoustnutí, vmícháme 50 g nasekaných sušených brusinek a naplníme košíčky. Pečeme při 180 stupních 20 minut.


2 komentáře:

  1. Chválím tento čokoládový krém :-) Použila jsem ho do jiných celozrnných košíčků a je skvělý - v jednoduchosti je krása ;-) Dal by se i použít jako dezert - s čerstvým nebo zavařeným ovocem, trochou jogurtu (Sojade) a drcenými oříšky nebo kokosem je to rychlý chutný pohár...

    OdpovědětVymazat