RYBÍZOVÝ DORT

Smícháme 200 g mletých ovesných vloček, 50 g mletých vlašských ořechů, 50 g rapadury (nebo cukru), 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 ml oleje. Vzniklé drobivé těsto vtlačíme do vymaštěné malé dortové formy (prům. 20 cm), necháme mírně zvýšené okraje.
Rozmixujeme dohladka 350 g silken tofu, 80 g špaldového sirupu a jeden sáček vanilkového pudingu v prášku. Polovinu krému nalijeme na korpus, posypeme 100 g rybízu a přikryjeme druhou polovinou. Okraje prsty stlačíme na úroveň náplně a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečeme 40 minut. Krájíme zcela vychladlé.


2 komentáře:

  1. Měla jsem doma jen kostku tofu natural (180g), tak jsem k němu přidala 200ml sojové smetany, trochu bio citr. kůry, 1 a půl balení vanilkového pudinku (resp. 1 sáček pudinku + 18g kukuřičného škrobu) a 50g agáve sirupu - rozmixováno dohladka a po upečení k nerozeznání od tvarohu! Všichni členové rodiny si pochutnali ;-) Děkuji za skvělou inspiraci!

    OdpovědětVymazat