ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme dvě lžičky Koření na rýži mistra Wonga, chvíli společně opékáme a vsypeme 300 g propláchnuté rýže basmati. Osolíme, pět minut mícháme a zalijeme 450 ml horkého zeleninového vývaru nebo vody. Zamícháme, zprudka přivedeme k varu, var zmírníme na minimum a necháme asi 15 – 20 minut úplně zvolna dusit. Jakmile se všechna voda vypaří a na povrchu rýže jsou dírky, je hotová.
V hluboké pánvi osmahneme na lžíci oleje pokrájenou cibuli, 250 g uzeného tofu nakrájeného na malé kostičky a nakonec přidáme 200 g spařeného a pokrájeného špenátu. Osolíme a krátce podusíme. Vmícháme do rýže a na talíři sypeme rostlinným parmazánem (nasucho pražené a potom pomleté kešu a sezamové semínko, lahůdkové droždí a sůl).




Žádné komentáře:

Okomentovat