VAJEČNÁ OMELETA S RAJČATY A BYLINKAMI

Naše slepičky získaly s jarem novou chuť snášet vajíčka, část jim vracím na přilepšenou, část přidávám do jídla psům (Lump dokonce vajíčka krade, odnese si jedno na trávu a opatrně ho "rozlouskne", vyblíže a skořápku schroustá), spoustu vajíček rozdám a sem tam udělám i nějaké ryze vaječné jídlo. Je to dobrota!
Rozšleháme 6 vajec se solí, pepřem, miskou nasekaných divokých bylinek (bršlice, kopřiva, medvědí česnek, popenec, pampeliška...) a 80 g strouhaného veganského sýra podle vlastního výběru, já použila Cheezly Pepperjack. Vlijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem a na mírném ohni zvolna smažíme, až je omeleta víceméně tuhlá, vyklopíme ji na talíř a necháme sklouznout zpět do pánve – tím ji obrátíme – a opečeme i z druhé strany. Hotovou omeletu nakrájíme na nudličky.
Zatímco se peče omeleta, připravíme omáčku: na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 400 g spařených, oloupaných a pokrájených rajčat (v zimě použijeme raději sterilovaná), osolíme, opaptříme a dusíme deset minut.
Omeletové nudličky podáváme s rajčatovou omáčkou, salátem a chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat