ZELENÉ PRECLÍKY

V míse promícháme 400 g celozrnné špaldové mouky, lžičku soli, 1 sáček instantního droždí, čerstvě mletý pepř a kousek nastrouhaného muškátového oříšku. 200 g špenátu spaříme horkou vodou, scedíme, nakrájíme na drobno a přidáme do mísy. Do vysoké nádobky nalijeme 50 ml sojového mléka, přidáme špetku soli, lžičku cukru, lžičku jablečného octa a zalijeme 100 ml slunečnicového oleje. Ponorný mixér dáme až na dno nádobky a spustíme. Několik vteřin mixujeme u dna a potom začneme pomalu mixér zvedat vzhůru, stále mixujeme. Vznikne veganská majonéza, kterou zaděláme těsto. Dobře zpracujeme a necháme v teple zakryté vykynout. Vykynuté těsto prohněteme na vále, rozdělíme na 16 stejných dílů a z každého vyválíme hada a smotáme preclík. Necháme na plechu ještě dvacet minut vykynout a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 10 - 15 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat