ČOČKOVÁ POLÉVKA V POMALÉM HRNCI

Další příspěvek do záložky „Pomalý hrnec“, tentokrát dobrá, hustá polévka. Ony polévky jsou asi to nejlepší, co pomalý hrnec umí.
250 g hnědé čočky namočíme ráno do studené vody, večer slijeme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 2 lžíce miso pasty, 3 utřené stroužky česneku, 180 g celeru nakrájeného na kostičky, jednu nakrájenou cibuli, tři naťové cibulky, lžíci jablečného octa, 2 lžíce Tamari, půl lžičky mletého zázvoru, 200 g bílého tofu nakrájeného na kostičky a zalijeme 1,4 l zeleninového vývaru. Hrnec zapneme na první stupeň (Low) a vaříme 8 – 10 hodin. Hotovou polévku dochutíme citrónem a osolíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat