HRACHOVÁ POLÉVKA S RAJČATY

Výborná polévka ze zeleného hrachu, v zimě krásně zahřeje.
200 g zeleného hrachu namočíme přes noc do vody, přecedíme, necháme okapat a poté nasucho opražíme na pánvi. Vložíme do hrnce, přidáme dva bobkové listy, lžíci oleje, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. 
V jiném hrnci rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme na něm lžičku hořčičných semínek, lžičku kmínu, půl lžičky drcené chilli papričky, půl lžičky kurkumy, půl lžičky mletého zázvoru a špetku asafoetidy. Přidáme 400 g spařených, oloupaných a pokrájených rajčat (nebo plechovku), uvařený hrách s vodou, ale bez bobkového listu, uvaříme a vaříme 20 minut. Částečně rozmixujeme, odstavíme, ochutíme citrónem a pepřem.


Žádné komentáře:

Okomentovat