JABLEČNÝ KOLÁČ S MANDLEMI

Výborný bezlepkový koláček s minimálním množstvím cukru, doporučuji!
V rendlíku rozehřejeme 75 g rostlinného másla Alsan a pět minut na něm opékáme 6 oloupaných a na osminky nakrájených jablek. Koláčovou formu vymastíme nebo vyložíme pečicím papírem a jablka do ní přemístíme.
Umeleme 100 g mandlí a rozšleháme je se 100 ml rostlinného mléka (třeba mandlového nebo kokosového nebo ovesného), 200 ml kokosové smetany, 3 lžícemi sušené třtinové šťávy Rapadury (nebo cukru), mletou vanilkou, 40 g kukuřičného škrobu a 2 lžícemi hladké kukuřičné mouky. Hmotu nalijeme na jablka ve formě a pečeme při 180 stupních 50 minut. Jíme horké.


Žádné komentáře:

Okomentovat