CHLUPATÉ KNEDLÍKY S HOUBAMI A TEMPEHEM

Houby byly pro naše předky symbolem hojnosti, patřily proto k tradičním vánočním pokrmům, například ve formě kuby a různých hubníků. My můžeme vyzkoušet kombinaci chlupáčů s hříbky a tempehem, který naše babičky neznaly. Je to velmi velmi veliká dobrota :)
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu a 600 g pokrájených hřibů (použila jsem mražené). Osolíme a za občasného míchání opražíme dozlatova. Stejně tak na oleji a cibuli osmažíme na drobné kostičky nakrájeného 400 - 500 g uzeného tempehu.
V míse dobře promícháme 700 g syrových, najemno nastrouhaných a v cedníku okapaných brambor, 700 g vařených prolisovaných brambor, lžičku soli, 80 g Hrašky a 200 g celozrnné žitné mouky. Vznikne tužší těsto, ze kterého tvarujeme kuličky velké asi jako koktejlová rajčata a zavařujeme je do vroucí slané vody. Za občasného zamíchání vaříme pět minut od vyplavání nad hladinu. Chlupaté knedlíky, tempeh i houby smícháme do jedné lahodné směsi. Mně osobně by to jako vánoční jídlo opravdu nevadilo.






Žádné komentáře:

Okomentovat