ZELENINA S KEŠU VE WOKU

Rozehřejeme pánev WOK a vlijeme do ní tři lžíce oleje (používáme nejlépe speciální olej pro smažení ve WOKu, který snese vysokou teplotu a přitom je stále lahodný). Do teplého oleje vložíme červenou cibuli pokrájenou na kolečka a dva stroužky česneku nakrájené na nudličky. Přidáme po lžičce tlučeného koriandru, římského kmínu a hořčičného semínka a chvíli společně mícháme. 400 g bílého zelí nakrájíme na kostičky, 300 g květáku rozebereme na drobné růžičky a jednu papriku nakrájíme na tenké nudličky. Všechno přidáme do pánve spolu se 100 g kešu ořechů. Osolíme a podlijeme 150 ml bílého vína a 150 ml zeleninového vývaru. Dusíme do poloměkka, zelenina nesmí příliš změknout! Podáváme s dušenou jasmínovou rýží a hroznovým vínem jako oblohou.


Žádné komentáře:

Okomentovat