CELEROVÝ KRÉM

Polévka pro milovníky celeru.
100 g pšenice špaldy namočíme přes noc do vody, druhý den propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.
Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky, zalijeme 500 ml sojového mléka, 200 ml mandlové smetany a 300 ml zeleninového vývaru, osolíme a vaříme doměkka asi 25 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, vmícháme sekanou petrželku, cibuli osmaženou na oleji a špaldu.


1 komentář:

  1. Jelikož jsem milovnicí celeru i špaldy, nemohla jsem odolat a krém uvařit ;-) Nemáte-li po ruce mandlovou smetanu a sojové mléko jako já, nevěšte hlavu a zkuste to následovně: použijte více zeleninového vývaru, sojovou nebo jinou rostl. smetanu a trochu mletých loupaných mandlí. Na výsledné chuti a konzistenci to bezpochyby nijak neubere ;-) Pozn. Já navíc vařila s bobkovým listem a trochou kmínu a servírovala s osmaženou cibulí a marinovaným tofu. Opravdu dobrota, děkuji!

    OdpovědětVymazat