BRAMBORY PEČENÉ SE ZELÍM A TOFU

Tento recept s drobnými obměnami dělávám často, moc nám tohle jídlo chutná.
Kilo brambor oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. V míse je promícháme se solí, 250 g na kostičky nakrájeného uzeného tofu, dvěma velkými cibulemi osmahnutými dozlatova na oleji a 250 g kysaného zelí. Směs navrstvíme do vymaštěného pekáčku, pokapeme 150 ml ovesné smetany a pečeme při 200 stupních asi hodinu.


4 komentáře:

  1. Dělám toto jídlo často, někdy nezapékám, jen s uvařenými brambory osmažím v hrnci. Děti to milujou a začaly toto jídlo nazývat Šlichta :-)) až se vždycky začervenám, když se na veřejnosti zeptají: "Maminko, bude dnes na oběd Šlichta?"

    OdpovědětVymazat
  2. Evičko,bude to dobrý i s uzeným tempehem :-)?

    OdpovědětVymazat