POLENTOVÝ KOLÁČ

Výborný slaný a k tomu bezlepkový koláč, doporučuji k vyzkoušení.
Do hrnce se silným dnem nalijeme 250 ml vody a 250 ml rostlinného (např. rýžového) mléka, osolíme, opepříme a vmícháme 150 g kukuřičné polenty, jeden pokrájený pórek, jeden utřený stroužek česneku, tři lžíce strouhané rostlinné mozzarelly a lžíci panenského olivového oleje. Přivedeme k varu a za častého míchání uvaříme na hustou kaši, trvá to asi 10 minut. 
Polentu rozetřeme do větší (30 cm) koláčové formy vytřené olejem a uhladíme. Poklademe 70 g zelených oliv, 200 g na kostičky nakrájeného bylinkového tofu, 100 g strouhané rostlinné mozzarelly, červenou cibulí nakrájenou na půlkolečka a zalijeme 150 ml rostlinné (například rýžové) smetany. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu, v závislosti na zkušenostech s vlastní troubou. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat