ŽAMPIONY S FAZOLEMI A ČERVENÝMI KROUPAMI

Recept je inspirován knihou Lahodně s Ellou. Výsledek mě nijak nenadchnul, ale úplně špatné to není. V původním receptu je v houbách ještě víno, to jsem vynechala.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 400 g žampionů pokrájených na plátky, osolíme, opepříme a deset minut dusíme ve vlastní šťávě. Okořeníme uzenou paprikou a tymiánem, vmícháme plechovku propláchnutých červených fazolí a ještě deset minut dusíme.
Na oleji osmahneme další cibuli a dva stroužky česneku, přidáme čtvrtlitrový hrnek předem na tři hodiny namočených a propláchnutých ječných krup, osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, zalijeme 375 ml horké vody a vaříme 20 minut. Vmícháme 370 g na nudličky nastrouhané červené řepy a ještě 20 minut dusíme. Ochutíme citrónovou šťávou a koprem.



Žádné komentáře:

Okomentovat