BRAMBOROVÝ PREJT

Skvělá alternativa tučným a těžkým bramborákům, navíc bez lepku! 
Do mísy nastrouháme na hrubší nudličky 200 g tempehu, 300 g oloupaných brambor a 300 g oloupaných batátů, jednu cibuli na jemno nakrájenou, půl lžičky kurkumy, sůl a pepř. Spojíme 50 g Hrašky rozmíchané v troše vody podle návodu (nahrazuje 3 vejce), a nakonec vmícháme větší množství pokrájených čerstvých bylinek. Je skvělé zvyknout si od jara do podzimu přidat divoké i pěstované bylinky do každého jídla, kde se to hodí. Mnoho z nás pěstuje bylinky na záhonech nebo v truhlíkách, ale když se vaří, velmi často se na ně zapomíná nebo se pro ně na zahrádku nebo na louku nechce, a to je velká škoda! V tomto receptu je česnáček, medvědí česnek, šťovík, řebříček, mladé špenátové lístky, řeřicha, rukola, dobromysl, majoránka, estragon, bazalka, saturejka a rozmarýn. Zkrátka pěkná hromádka vůně a zdraví!
Všechno pěkně promícháme a volně navrstvíme do pekáčku na tři lžíce oleje, který jsme dali do trouby předem rozehřát. Povrch pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200 stupních asi půl hodiny. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat