ŽAMPIONOVÝ GULÁŠ

Můžete k němu přikusovat chleba, uvařit brambory nebo kroupy, my máme rádi ke guláši těstoviny 
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět na půlkolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme dva stroužky česneku (používám mladé česneky s natí) a půl kila na plátky nakrájených žampionů. Opepříme, osolíme, okořeníme několika odrhnutými snítkami čerstvého tymiánu a lžící mleté papriky. Za občasného promíchání dusíme asi 10 minut, dokud žampiony nepustí šťávu a ta se zase z velké části neodpaří. Zalijeme 150 ml bílého vína, vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g předem uvařených bílých fazolí (nebo fazolí z plechovky) a dusíme ještě 10 minut.


3 komentáře:

  1. EVIČKO,můžu použít i červené fazole?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak bylo to výborný i s červenýma fazolema:) a ze zbytku jsem udělala Vaší fazolovou pomazánku,která taky nemá chybičku.Moc děkuju :-)))!!!!

    OdpovědětVymazat